maanantai 18. syyskuuta 2017

Pennywise the Dancing Clown & Blue Clown

Joo, harrastan nykyään piirtämistä melkoisen aktiivisesti :D

Varmasti me kaikki tiedämme tämän legendaarisen Pennywise-klovnin Stepheng Kingin kauhuromaanista Se (eng. It). Kirjan pohjalta on myös tehty kaksiosainen televisioelokuva vuonna 1990, jossa pääantagonistia näytteli Tim Curry. Tänä vuonna taas eli 2017 sai ensi-iltansa Se-niminen kauhuelokuva ihan valkokankaalle. Kyseisessä leffassa antagonistia eli Pennywise-klovnia näyttelee ruotsalainen Bill Skarsgård (komia poika ;D).



 Kävin itse viime perjantaina katsomassa tämän kyseisen elokuvan ja pakko sanoa, että yllätti minut positiivisesti! Elokuva onnistui pelottelemaan (ja naurattamaan) 100% jopa minua; pelkäämätöntä kauhunystävää! Itse en ole koskaan tykännyt klovneista sitten yhtään... tai noh... hyvin nuorena tykkäsin, ihme kyllä :D. Katsoin Pelle Hermannia tv:stä ja käytiin kerran perheen kanssa semmoisessa tivolissa katsomassa sirkusesitystä. Silloin minä en tosiaan nähnyt klovneissa mitään pelottavaa. Mutta vähän vanhemmalla iällä sitten tilanne muuttui hyvin olennaisista syistä. Pelle-teemaiset kauhuelokuvat ja -tarinat muuttivat suhtautumistani klovneihin... :)

 En tietenkään välttynyt painajaisilta sitten yöllä. Tai oikeastaan kyse ei ollut mistään varsinaisesta painajaisesta, koska noh... Ei se ollut niin pelottava uni. Se oli oikeastaan hyvin kiehtova ja mielenkiintoinen! En muista tarkalleen mitä unessa tapahtui (normaalia minulle XD), mutta muistan vahvasti sen, kuinka MINÄ olin tämän Pennywise-klovnin vainoamisen kohde. Kyllä, se oli karmivaa. Ja SE tosiaan oli karmiva x). Olin omassa kodissani... Kai? Se ei ollut se koti, missä minä tällä hetkellä asun oikeassa elämässä. Mutta uskon, että se oli minun kotini siinä unessa. Iso talo oli ja siellä oli minun lisäkseni muutama muukin ihminen. Kavereitani kenties? Heidän lisäksi talossa oli eräs muukin henkilö... jos sitä nyt voi henkilöksi edes kutsua. Kyseessä oli siis tätä vuoden 2017 IT-leffan Pennywisea muistuttava klovni, joka oli kuitenkin vähemmän pelottava, uhkaava tai sadistinen (ei oikeastaan ollenkaan sadistinen). Toisin kuin Pennywisen silmät, jotka olivat keltaiset, tämän klovnin silmät olivat vaaleansiniset ja lämpimät. Ja kaikki ne punaiset huulet, punainen nenä sekä kaikki muu, mikä Pennywisessa oli punaista, olivat tässä toisessa klovnissa siniset. Myöskin hänen hiuksensa, tummansiniset, ja hänen vaatteensa, vaaleanturkoosit. Hän oli kuin täydellinen vastakohta Pennywiselle. Ja sitä hän oikeastaan olikin; hän oli siellä suojelemassa minua Pennywiselta.

 Joo tämä saattaa nyt vaikuttaa todella älyttömältä XD. Voin kuvitella ilmeenne, kun luette tätä tekstiä. Mutta ihan tosi, se tuntui niin todelliselta, että minua ihan harmitti herätessä, kun en saanut jäädä siihen unimaailmaan pidemmäksi aikaa. En saanut uneni aikana selville, kuka tai mikä tämä sininen klovni on, mistä se oli tullut ja miksi se halusi suojella minua :D? Ei hän antanut muuta vastausta, kuin että se on vain hänen tehtävänsä. Vaikka kyseessä olikin klovni (eli asia, mitä todella vihaan/pelkään), tunsin silti oloni ihmeen turvalliseksi :D. Joo, PELLEN SEURASSA! Tsiisus XD! Mutta ehkä se johtui siitä hänen sinisestä väristään, en ole varma. Olisin halunnut tietää asioista enemmän, mutta kuten tavallista, kaikki hyvä loppuu aina aikanaan :/. Mutta eihän tämä tietenkään estä minua käyttämästä mielikuvitustani ja luovuuttani oikeassa elämässä :D!



 Heti, kun jaksoin aamulla herättää mieleni ja kehoni kunnolla, ryhdyin heti piirtämään näitä matafu**ing klovneja x). Samalla sitten tuli ideoitua taas uutta "leffaa". Tämähän ei sinäänsä ole mikään hirveän omaperäinen keksintö tällä kertaa, koska kyseisessä omassa elokuvassa esiintyy tämä IT-elokuvien (ja kirjan) Pennywise-klovni. Mutta tuskin minä mitään tekijänoikeuksia rikon tässä jos sanon, että inspiraatiosta kiitän Stephen Kingiä, sekä tämän uuden IT-elokuvan tuottajia. Ja voisin kai sanoa, että tämä elokuva kuuluu tähän samaan "IT-sarjaan". Leffan nimeksi, kun sunnittelin IT - Blue Clown. Ja ei, tätä elokuvaa ette tule näkemään valkokankaalla KOSKAAN. Tämä tulee nyt ja varmaan aina pysymään vain omassa ajatusmaailmassani, sekä piirrustuksissani. Toki jos joskus elämässäni saattaisin menestyä niin kielellisesti, kuin rahallisestikin tällä kauan haaveilemallani elokuva-alalla, saattaisin ehdottaa joillekin yhdysvaltalaisille elokuvaohjaajille, että tästähän voisi tulla vaikkapa jonkinlainen jatko-osa. 27 vuoden päästä kenties ;D.

 Ja kuten nyt otsikosta sekä kaikesta kertomastani voitte jo päätellä, nimesin tämän sinisen klovnin siis Blue Clowniksi, jonka kutsumanimi on yksinkertaisesti pelkkä Blue. Toisin kuin Pennywise, joka on paha demoninen kokonaisuus, Blue Clown on hyvän yliluonnollisen voiman ruumiillistuma. Blue ikään kuin "luotiin" Mainen pikkukaupungissa, Derryssä, asuvien lasten suojelijaksi sen jälkeen, kun tämä muotoaan muuttava paholainen eli Pennywise asettui aloilleen Derryn kaupungin viemäreihin, ilmestyen aina 27 vuoden välein saalistamaan lapsia. Blue ei ole yhtä voimakas kuin Pennywise (tai Se). Sillä ei esimerkiksi ole kykyä muuttaa muotoa, mutta sillä on kyky ilmestyä kuin tyhjästä, ja kadota kuin savuna ilmaan. Toisin sanoen Blue kykenee teleporttamaan paikasta toiseen Slendermanin lailla ;D. Seuraavaksi kerron hieman yksityiskohtia elokuvasta. Ja huom! Kaikki mitä kerron, on vain rykelmä omia päähänpistojani. Blue Clownia ei ole olemassa millään lailla. Eikä tätä seuraavaa "elokuvaakaan", mistä nyt seuraavaksi kerron. Sanon tämän vain siksi, koska siellä ruudun toisella puolella saattaa olla joku, joka ottaa asiat hieman liian tosissaan, eikä ole kenties lukenut niin suurella mielenkiinnolla, että tajuasi leffan olevan lähes kokonaan minun keksimä, minun unestani pohjautuen. Mutta ei siitä sen enempää, siirrytäänpäs sitten tämän elokuvan pariin (SPOILER-varoitus! XD)



Juoni(paljastukset):

 Elokuva kyseessä on IT - Blue Clown (tiedän, hyvin omaperäinen nimi XD). Elokuvan päähenkilö on 11-vuotias tyttö, Zoey Hanscon, joka asuu isänsä Ben Hansconin kanssa Derryn kaupungissa. Ja Ben Hanscon oli siis yksi "Häviäjien kerhon" jäsenistä lapsena, jotka päihittävät Pennywisen. Ben jäi ainoana kerhon jäsenenä asumaan Derryyn vielä aikuisiälläkin. Zoey omistaa sinisen klovni-pehmon nimeltä Blue, jonka hän sai äidiltään lahjaksi, ennen kuin tämä kuoli (toistaiseksi tuntemattomasta syystä). Elokuva sijoittuu vuoteen 2016 eli 27 vuotta ensimmäisen elokuvan tapahtumien jälkeiseen aikaan (huom! TOISTAISEKSI). Zoey on nähnyt unissaan Pennywise-nimisen klovnin jo useampien viikkojen ajan. Yhtenä yönä Se ilmestyy Zoeylle oikeasti, tytön aikaisemmin piirtämästä Pennywise-piirrustuksesta. Se ei vahingoittanut Zoeyta, mutta sai klovneja aiemmin rakastavan tytön pelkäämään niitä enemmän, kuin mitään muuta maailmassa. Koulussa Zoeyta aletaan kiusata hänen pellekammonsa vuoksi. Yksi kiusaajista, Stacie Lopez, joutuu pian Sen tappamaksi ollessaan yksin kotona.

 Lapsia alkaa jälleen kadota Derryn kaupungissa ja Ben epäilee Sen paluuta. Hän soittaa vanhoille ystävilleen ja muistuttaa heitä ryhmän aikanaan vannomasta valasta; mikäli Se joskus palaisi, myös "Häviäjien kerho" tulisi takaisin tuhotakseen hirviön lopullisesti. Aikuisiksi kasvaneet kerhon jäsenet palaavat Derryyn samalla, kun tyttärensä turvallisuudesta huolestunut Ben rukoilee jumalaa suojelemaan Zoeyta kaikelta pahalta. Silloin Blue Clown saa alkunsa! Zoeyn Blue-pehmo herää eloon ja muuttuu oikeaksi, aikuisen ihmisen kokoiseksi klovniksi. Zoey ystävystyy sinisen klovnin kanssa ja saa tältä myöskin eksoottisia, sinisiä karamelleja, mutta samaan aikaan Se pelottelee Zoeyta Pennywisen muodossa. "Häviäjien kerhon" suunnitellessa Sen tappamista, Zoey alkaa epäilemään, että Pennywise ja Blue olisivat yksi ja sama olento. Sillä kun on kyky muuttaa muotoaan, Se esimerkiksi tappaa Zoeyn parhaan ystävän, Kate Morrisin, Bluen muodossa. Pennywise lavastaa Bluen syylliseksi lapsimurhiin, jolloin Zoey menettää uskollisuutensa ja luottamuksensa klovneja kohtaan kokonaan ja käskee Blueta katoamaan hänen elämästään.

 Ja sitten Se iskee. Saatuaan Zoeyn "suojelijan" pois tieltään, Se sieppaa tytön peilin kautta ja vie tämän asuttamaansa kaupungin viemäreihin. "Häviäjien kerho" lähtee pelastamaan Zoeyta ja valmistautuu taisteluun Sitä vastaan, mutta he saavat epäonnekseen huomata Sen olevan voimakkaampi, kuin koskaan. Ja syy tähän on pelko. Pelko, jota ei noin vain voiteta; pelko omien lasten puolesta on aikuisen suurin pelko ja Se käyttää sitä ylivoimaisesti hyödykseen. Se lyö "Häviäjien kerhon" jäsenet yksi kerrallaan maahan ja hyökkää viimeisenä avuttoman Zoeyn kimppuun. Ennen kuin Se ehtii vahingoittamaan Zoeyta, paikalle saapuu yllättäen Blue, joka onnistuu pelastamaan Zoeyn Sen kynsistä ja haastaa tämän hirviömäisen Pennywise-klovnin kaksintaisteluun. 

 Tasavertainen tappelu muuttuu nopeasti Sen osalta voiton puolelle, kun ylivoimaisesti vahvempi Pennwise toteaa, että hän ei ole oikea klovni, toisin kuin Blue, ja vahingoittaa sinistä klovnia kuollettavasti. Sitten Se ottaa jälleen Zoeyn tähtäimeensä ja miltei tappaa tämän, mutta Blue vielä viimeisillä voimillaan onnistuu lävistämään rautakangen Sen kallosta läpi ja "Häviäjien kerhon" pääjäsen, Bill Denbrough, katkaisee viidakkoveitsellä Sen pään kokonaan irti. Sen fyysinen olomuoto haihtuu ja "Häviäjien kerho" uskoo viimein tuhonneensa hirviön lopullisesti. Samaan aikaan kuolemaa tekevä Blue kertoo Zoeylle, ettei hänen täytynyt suojella tyttöä, vaan hän halusi suojella tätä. Blue kehottaa Zoeyta olla pelkäämättä, jos Se joskus vielä kuitenkin palaisi. Zoey pyytää Bluelta anteeksi aikaisempia syytöksiään ja sanoo, ettei pelkää enää klovneja. Tähän Blue toteaa, että vaikka klovnit ovatkin pelottavia, kaikki eivät ole pohjimmiltaan pahoja. Lopulta Blue menehtyy itkevän Zoeyn käsivarsille.

 Muutama kuukausi Bluen "hautajaisten" jälkeen "Häviäjien kerho" jakautuu jälleen, jäsenten palatessa omien perheidensä luokse. Zoey palaa isänsä Benin kanssa kotiin ja huomaa omaan huoneeseensa astuessaan yöpöydällä komeilevan, sinisiä karamelleja täynnä olevan herkkukulhon ja Blue-pehmolelun sängyssä, pöydän vieressä. Elokuva loppuu siihen, kun Zoey tajuaa, ettei Blue ehkä olekaan kuollut ja ottaa kulhosta yhden, sinisen karkin.



"Juonipaljastukset" päättyvät tähän XP Ja seuraavaksi käsittelen hieman itse IT-elokuvaa eli, jos et ole nähnyt sitä vielä ja haluat nähdä sen, älä lue enää tämän pidemmälle :) LUKIJAA ON VAROITETTU!




 Tästäpä taitaakin tulla normaalia pitempi postaus :D Noh... toivottavasti jaksatte lukea. Haluan nimittäin loppuun vielä sanoa, että vaikka minä vihaankin itse myös klovneja, halusin silti tälle elokuvalle näin "koskettavan" lopun, kuin mitä te luitte. Minua nimittäin tätä IT-elokuvaa katsoessa silloin perjantaina kävi lopussa hieman sääliksi tätä Pennywise-klovnia XD. Joo, sanokaa vain hulluksi, mutta se miten heikko, nälkiintynyt, itkuinen ja pelokas tämä suosikkipahispellemme oli siinä vaiheessa, kun Häviäjä-porukka oli ahdistanut tämän nurkkaan, minun teki mieli juosta paikalle ja huutaa: NOOOOO!!!! :Dd

 Tämä taitaa riittää tältä erää. Mitäs mieltä te olette klovneista tai pelleistä? Uskon, että harva niistä tykkää enää nykyään X)... tai kuka tietää? Klovnienhan oli alunperin tarkoitus viihdyttää lapsia, joten ehkä siellä internetin syövereissä on vielä joku, joka pitää näitä pellejä ihan hauskoina vesseleinä (mikä himputin vesseli XDD?). Vai onko siellä? Kertokaa ihmeessä!

 Ja käykää ehdottomasti tsekkaamassa tämä leffa, jos ette ole vielä sitä nähneet ja olette siitäkin huolimatta lukeneet tänne asti :D! Annan täydet suositukseni tälle elokuvalle, 5/5 :). 

 No mutta, näillä mennään! Ei muuta kuin hyvää yötä kaikille!


Pennywise kiittää ja kuittaa!

4 kommenttia:

  1. Tos ekas kuvas lukee pienellä joku phorogirl eli veikkaan ettet ole ite kuvaa tehnyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on PhotoGrid ja kyseessä siis on puhelinsovellus jolla voi tehdä kuvakollaaseja. Toinen kuva on netistä otettu ja toinen on ihan itseni piirtämä (mallin mukaan) :)

      Poista
  2. Ite pelkään pelejä ihan h*****sti XD mut toi blue klovn vaikuttaa tosi suloselt:3 ja noi piirustukset on ihan sairaan hienoi!

    VastaaPoista